Joop Erbé 

houtdraaier / leermeester houtdraaien en wil graag. Ruim 25 jaar ben ik semi professioneel houtdraaier. 

Ik volg graag de vorm die het hout al aangeeft. Is het hout neutraal dan zal ik de vorm bepalen. Mijn werk kenmerkt zich door gebruik van strakke en vloeiende lijnen. Kleine details worden niet aangebracht. Soms combineer ik hout met glas of (roestvrij)staal. Mijn hout atelier staat In het Nunspeetse bos. Ik geef daar privé of groep les aan max 3 pers. Elke cursist werkt met professioneel gereedschap, ieder aan een eigen draaibank.

Leerlingen die ik wil begeleiden binnen het 1Boom project hebben minimaal mijn basiscursus houtdraaien in 4 lessen gevolgd of iets gelijkwaardigs.

Bij voorkeur gebruik ik inlands hout dat ik zelf verzamel, zaag en nat of droog verwerk tot vazen, schalen of objecten. Hout uit de eigen omgeving kan verwerkt worden tot mooie objecten. De regio Nunspeet is als grootste BOS-gemeente van NL moet ook vertegenwoordigd worden als ambassadeur voor 1 Boom.

Joop Erbé

Kijk voor meer op…