Jan Paul Folkers  

heeft een werkplaats voor meubels en voorwerpen van hout. Folkers Houtbewerker is ontstaan uit de wens om na 30 jaar restaureren in Amsterdam, op een plezierige stille plek, dicht bij de natuur te gaan wonen en werken. Op deze plek is er naast restaureren ook ruimte voor het ontwerpen en produceren van nieuw werk.

De boom is de meest nabije verbinding van de mens met de natuur. Door opname van stoffen uit de grond en een levenslange conversatie met de elementen ontwikkelt zich zijn vorm en in het hout structuur, kleur en textuur – de ziel van de boom.

Die unieke eigenschappen vormen een leidraad voor de bewerking van het hout tot een product. Dat product is sober en tijdloos en laat het hout zoveel mogelijk spreken.

Het hout komt van dichtbij. Het wateren, zagen en drogen gebeurt in eigen beheer. In de loods ligt of staat onder meer walnoten-, zwart noten-, kersen-, iepen-, eiken- en populierenhout.

Vers gekapt hout laat zich gemakkelijk bewerken. Met kloofijzer en haalmes worden op de schaafbok mooie krachtige constructies gemaakt voor onder andere stoelen en tafels.

De boom is de meest nabije verbinding van de mens met de natuur. 

Jan Paul Folkers