Iris Laven 

is net als haar opa meubelmaker en heeft aan het HMC gestudeerd. Dit was de start van een reeks docenten en technische opleidingen en nu is zij naast docent technische productvormgever. In haar eigen bedrijf werkt zij veelal in opdracht door het maken van haar vaste collectie met meubels, producten, tools en apparatuur. Duurzaamheid is de rode draad in haar werk. 

Als docent in het MBO is het overdragen van kennis, enthousiasmeren en vooral trots kunnen zijn een enorme bron van energie voor Iris.

Draaien van hout is een super mooie techniek om te leren. Iris leert je graag hoe je kunt houtdraaien en gaat elke uitdaging aan. Bij voorkeur wordt er gebruik gemaakt van oud hout en inlandshout.

Nature, please don’t leave us alone with the Humans!”. Een statement waar Iris de mens wil laten nadenken over hun relatie met de natuur. Hout is mooi en belangrijk en geen wegwerpmateriaal of brandhout. Vervang plastic voor houtproducten daar waar mogelijk is. Draag een steentje bij door minder producten te gebruiken en wat je gebruikt gaat het liefst een levenlang mee.

Iris Laven

Iris is de organisator van 1Boom project. Organiseerd het Woodfestival en Wolspektakel, beide duurzame evenementen die mens laten genieten van de natuur en ambacht stimuleren. In een wereld van drukte zijn zowel wolverwerken en houtwerken een manier om rust te krijgen en ondertussen trots te zijn op wat je gemaakt hebt.

1234 Divi St. #1000, San Francisco, CA 94220

Voor het 1Boom project gaat Iris met de volgende projecten aan de slag:

  • hele grote gebruiksobjecten maken waarin jij je als volwassen je weer even kunt gedragen als spelend kind
  • houten poefjes van gedraaid van nathout, massief gedraaid op de draaibank
  • en kleine projecten met reststukjes
  • Gediplomeerd meubelmaker
  • Lid van Radius de landelijke houtdraaivereniging en een eigen afdeling in Zuid-Limburg> De Zuiderling.
  • Organisator van het 1Boom project
  • Organisator van www.woodfestival.nl
  • Eigenaar van technisch productvormgevers werkplaats www.lavenhofje.nl waar workshops en cursussen verzorgt worden. Maar ook een eigen collectie met meubels gemaakt worden sinds 2002. En een eigen collectie machines voor scholen om plastic te recyclen.
  • Docent technologie MBO

In 2021 heeft Iris deelgenomen aan de expositie Kunst & Kunststof in het museum De Domijnen in Sittard. Hier heeft ze het statement gemaakt “Nature, please don’t leave us alone with the Humans!”. Een statement waar Iris de mens wil laten nadenken over hun relatie met de natuur.

Kijk voor meer op…