you can find this page online at www.websiteurlhere.com/page.html
skip to content

1BOOM

De 1BOOM eik

Evenementenagenda

In deze agenda worden evenementen opgenomen die aan het project 1boom zijn gerelateerd. Het project presenteert zich daar, deelnemers laten er de wording van hun werkstuk zien, of er is een ontmoetingsmogelijkheid voor deelnemers aan het project.

19 en 20 oktober, 11.00 - 17.00 uur
Houtsporen, Werkspoorkathedraal, Utrecht
De expositie Houtsporen geeft een overzicht van de hedendaagse stand van vormgeving in hout. Houtsporen toont werk van vormgevers van uiteenlopende kunne met een grote variatie in stijl, schaal en houtgebruik. Beeldenmakers, houtdraaiers, meubelmakers, instrumentenmakers en vormgevers laten hun werk en hun passie zien, horen en voelen. Met bijna 50 vormgevers een expositie om niet te missen.
Het initiatief voor deze expositie is ontstaan toen in het voorjaar van 2013 bleek dat de jaarlijkse expositie Vormgevers in Hout in 2013 niet op Fort bij Vechten kan plaatsvinden. Maar wel op een andere locatie: de Werkspoorkathedraal. De nieuwe locatie betekent een nieuwe omgeving en nieuwe inspiratie.

27 september, 9.30 - 16.15 uur
Beheerdersdag Unie van Bosgroepen, Landgoed Middachten, De Steeg
Voor iedereen die te maken heeft met beheer van bos, natuur en landschap in Nederland. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door de Bosgroepen, het Bosschap, De12landschappen en Landschapsbeheer Nederland. Met een programma vol actualiteit en interactie, en een mix van beleidsmatige en praktische onderwerpen. In de middag zijn er allerlei workshops, excursies en demonstraties. Ook is er een informatiemarkt. Hier zal 1boom zich ook presenteren.

23 juni, 10:30 - 17:00 uur
Houtmanifestatie "DE TWEE LEVENS VAN HOUT", Van Gimborn Arboretum, Doorn
45 kramen met alles over hout: demonstraties, kunst, gebruiksvoorwerpen, rondleidingen, kinderactiviteiten, hout bewerken en nog veel meer.
Verschillende deelnemers aan het project zijn hier aanwezig. Naast hun huidige werk zullen zij ook het verhaal van 1boom vertellen.
Tijdens deze manifestatie kunt u kijken, ruiken, voelen en genieten van de twee levens van hout. Het eerste leven ziet u in de bomenpracht van het arboretum, het tweede leven in de kramen, exposities en demonstraties. Kijk voor meer informatie op de website.  

31 mei – 2 juni, 11.00 – 18.00 uur
Kasteelfair Middachten , De Steeg
Enkele deelnemers aan project 1boom laten daar zien hoe ze aan hun inzending voor het project werken.
Sjors van der Meer (Hartegroen) en Job Suijker (Green Man) maken ter plekke hun schaafbok, vertellen erover en laten zo zien wat het werken met Vers Hout (hout dat nog niet gedroogd is) inhoudt. Bezoekers kunnen dit persoonlijk ervaren door zelf de bijl en het haalmes ter hand te nemen. Sjors en Job zijn op vrijdag en zaterdag aanwezig.
Herma Schellingerhoudt en Peter de Haan (Artcentre Zutphen) tonen alle dagen een deel van hun installatie “Ode aan het bos”, gemaakt van takken van de Middachter eik en onbespannen paraplu’s. Zij leggen graag de symboliek uit die alles te maken heeft met bescherming. Hiermee wordt het verhaal van 1boom vormgegeven.
De fair vindt plaats rondom het sfeervolle kasteel en in de tuinen, vrijdag tot en met zondag van 11.00 – 18.00 uur. Kijk voor het volledige programma op de website.
Piet van Middelaar laat zien hoe hij een verbinding legt tussen een beeld van serpentijn en een stuk eikenschors.

 

back to top